Summa sidvisningar

måndag 16 april 2012

Varför låter man galningen lyckas?

Idag har jag inte kunnat låta bli att ibland titta in på rättegången mot Breivik, den har ju sänts live. Säkert har de absolut flesta som tittat in på den tyckt att detta varit väldigt osmakligt. Givetvis är hela hans handling avskyvärd, men det som jag idagsläget är lika hemskt är att man tillåter honom att lyckas. Han lyckades med sin massaker och nu lyckas han ännu en gång att få den uppmärksamhet som han hela tiden önskat.


VARFÖR sänder man detta inför hela världen?
Jo, givetvis för att det finns ett otroligt nyhetsvärde i denna sorten av brott och det finns säkert mycket reklampengar och annat i hela denna cikusen. För inte tror jag att de arma anhöriga till de mördade tycker att detta är speciellt värdigt.
Men det absolut värsta är att man spelar Breivik rakt i händerna. Han vill bli ihågkommen, han vill få ut sitt sjuka budskap och han vill stå i rampljuset, allså har han lyckats. Inte bara en gång utan två gånger. Han verkar trivas mycket att spela huvudrollen. Han ler på rätt ställe, han till och med gråter på rätt ställe och detta välregiserade skådespel har han själv skrivit manus till. Snacka om att lyckas.
VARFÖR inte låta honom tyna bort i tystnad, det hade säkert varit ett hårdare straff för honom än det han kommer dömmas till. Men istället kommer han fortsätta många dagar till men världens nyfikna ögon som åskådare.
Annars har min dag varit bra. Det började med en kopp kaffe på Bilbesiktningen och bilen gick igenom utan anmärkning, lovely.


Lite lagom på jobbet och lunch med Agneta på Rosegarden, dumt att klaga.
Dagen avslutades med att agera färdtjänst till min ömma moder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar