Summa sidvisningar

söndag 24 augusti 2014

Kräftskiva

 Måste börja dagen med att tacka Torunn och Mikael för en fantastiskt trevlig kräftskiva. Massor med god mat, vacker sång och dricka som kompletterade det hela.
Tack vare att hela gänget var relativt lättroade så passade hattleken bra.
Egentligen ska man inte kommentara offentligt vad man tycker i vissa frågor. ALLT har tendens att misstolkas dagar som dessa och man får en stämpel på sig.
Men jag kan inte låta bli när det gäller demonstrationen i Malmö igår. Hur i he..ete kunde det som hände bli polisens fel?
Man har rätt i demokratin Sverige att demonstrera och även motdemonstrera, men man har INTE rätt att använda sig av våld i någon form oavsett från vilken sida man står i samhället. Problemet är INTE polisen, problemet är att man tar med sig, tillhygge, knivar och andra våldsföremål till en demonstration.
Varför gör man då det?
Antingen så har man missat allt i ämnet demokrati eller så har man en förkärlek till fysisk konfrontation. Detta är inget jag vill se i ett framtida Sverige. Vi har under några år nu sett hur det gått för de länder där man har likatecken mellan knytnävar, våld, dödande och demokrati. Det kommer jag aldrig tycka är okej och kommer aldrig se något positivt med oavsett vilken åsikt man har i en fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar