Summa sidvisningar

onsdag 15 oktober 2014

Celebration

  Idag har vi firat i Lärarförbundet. Staten har äntligen bestämt sig för att betala tillbaka för försummelse av lärarlöner under lång tid.
Visst anade vi att vårt hårda ihärdiga arbete skulle ge tillbaka för ALLA partierna var innan valet överens om att lärarkrisen och elevernas resultat var en nationell kris där staten måste gå in och agera.
Men idag blev det verklighet. Höjda lärarlöner, allas barns rätt till en bra utbildning och minskad arbetsbelastning var saker som Gustav Fridolin lyfte fram och satte pengar på.
Nu gäller det bara för våra kommunalpolitiker att inse att statliga pengar räcker inte utan man måste fortfarande satsa ute i kommunerna.
Så fort Kristianstads politiker reser sig från "sandlådan" och kan hitta en lösning på hur man ska regera i stan så kommer bearbetningen börja.
Mitt under mötet efter Fridolins presskonferens ringdes in tårtor.
Grattis till alla lärare.
Och en dag som denna är det Lärarförbundet som ska ta åt sig äran av ett långsiktigt, strategiskt arbete. Det finns  ju även ett annat litet förbund för lärare LR. De valde en annan strategi, den att tro att ett förstatligande av skolan skulle lösa alla problem.
Vi menade att det skolan behöver minst är en ny organisationsförändring, men däremot en större statlig styrning. Så för en gång skulle så måste man få vara glad att man är med i ett förbund som valde helt rätt väg!!!!!
Det har varit en bra dag i Stockholm, inte bara firande. Hade både vår avgående ordförande Eva-Lis Sirén och valberedningens förslag på ny ordförande Johanna Jaara Åstrand på plats.
Idag blev det mycket Lärarförbundet och politik, men idag var jag tvungen.
Det enda störande objektet blev flygförseningen hem. Men det är en värdslig sak i det stora hela.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar